Directorio Web
Image default
Food and Drink

Waarom een whisky karaf?

Whisky is een prachtige drank. Om die drank recht te doen, drink je niet uit een plastic bekertje maar uit speciale whisky glazen. Je ziet de kleur. Dee geur en smaak komen beter tot hun recht. Als je nog een stapje extra wilt zetten, schenk je de whisky in een mooie karaf. Dat oogt extra stoer en heeft een verfijnde uitstraling.

Een stukje historie

Het zal je misschien verrassen, maar vroeger was het heel normaal een whisky karaf te hebben. Toen werd whisky namelijk niet verkocht in flessen. Als je whisky kocht, werd het gewoon direct vanuit het vat getapt, in een whisky karaf die je zelf meenam. Tegenwoordig hoef je zelf geen karaf meer mee te nemen. Maar waarom zou je dan een whisky karaf kopen?

Stijlvol met een whisky karaf

Met een whisky karaf laat je zien dat je net een stapje extra wilt zetten voor de perfecte beleving van je whisky. Er is weinig dat zo stijlvol is als een mooie elegante karaf op een ouderwets bijzettafeltje. Zet er een paar mooie whiskyglazen naast en je waant je meteen in een oude herensociëteit.

De nadelen van een whisky karaf

Een whisky karaf oogt mooi, maar er kleven wel een paar nadelen aan. Zoals je wellicht weet kan whisky haar smaak verliezen als deze te veel in aanraking komt met lucht. Bij het overgieten in de karaf is het onvermijdelijk dat er meer lucht bij de whisky komt. Gebruik daarom een dop met een rubberen afsluitring, om de karaf luchtdicht te verzegelen.

Ook zonlicht kan de whisky aantasten. Door oxidatie veranderen kleur, smaak en geur. Dus hoe stijlvol de karaf ook oogt, je bewaart de whisky toch echt het beste in een donkere kast.

Wanneer een whisky karaf uitkomst biedt

Met de bovengenoemde nadelen zou je liever geen karaf gebruiken. Maar bij elke fles die je koopt kan een whisky karaf toch iets toevoegen. Is je whisky fles nog maar halfvol (of minder)? Dan zit er meer lucht in de fles. Door de whisky over te gieten in een kleinere, luchtdichte, whisky karaf zorg je dat de whisky juist langer goed blijft dan in de fles.

Whisky karaf kopen

Let erop dat je een whisky karaf koopt met een luchtdichte dop en dat de karaf het juiste volume heeft. Controleer bij ouderen karaffen of er geen lood in zit. Dat kan in de whisky trekken, wat erg ongezond is.

Het belangrijkste aandachtspunt bij een whisky karaf

Wil je dat je whisky karaf tot zijn recht komt? Eén factor heeft meer invloed dan al het andere: de whisky die je erin schenkt. Voor een verfijnde whisky beleving is een verfijnde whisky nodig.

https://elitewhisky.com/