Directorio Web
Image default
Household

Waar doorzichtig tafelkleed kopen?

Als je net een nieuwe tafel hebt gekocht wil je daar natuurlijk extra zuinig mee omgaan. Het gekke is dat de spullen waar je zo voorzichtig mogelijk mee om wilt gaan, nog wel eens beschadigen. Niet altijd door je eigen toe doen hoor. Wat dacht je van de kinderen? Laatst nog had mijn dochtertje van vijf dikke watervaste viltstiften in de keukenlade gevonden. Ik was zelf even boven de was aan het doen. Maar toen ik beneden kwam was dochterlief heerlijk aan het tekenen op zowel de muur als op de tafel. De muur hebben we helemaal opnieuw moeten sauzen. Maar ook de tafel, ik had een pas een half jaartje, zag er na haar teken kunst niet meer uit. Het was ook nog eens zo’n hoogglans keukentafel. Erg jammer maar we hebben uiteindelijk een nieuwe moeten kopen. Ik had het kunnen voorkomen. Achteraf bedenk je je dat dan. Ten eerste had ik die stiften daar niet in dat laatje moeten leggen. Ik weet dat ze zeer ontdekkend is, dus de vraag was eigenlijk niet óf ze die stiften zou vinden, maar meer wanneer ze die zou vinden. De muur had ik zo wie zo niet kunnen redden. Maar met een tafelkleed op tafel was de eettafel in ieder geval bespaart gebleven.

 

Een mooie tafel beschermen

Ja dat zeg ik nou wel. Maar ik koop natuurlijk ook niet een dure hoogglans keukentafel die ik vervolgens bekleed met een tafelkleed. Nou kan dat tafelkleedje nog zo leuk zijn, maar daarmee haal ik het effect weg van die mooie witte glanzende tafel in mijn keuken. Maar ja met kinderen in de buurt, moet je soms wel keuzes maken. Ik vond het een te groot risico om mijn nieuwe keukentafel zo maar neer te zetten. Het is namelijk niet alleen die stiften hoor. Een bordje dat te hard op de tafel beland, speelgoed waarmee soms op de tafel gebeukt wordt. Het is meer omvattend… Een krasje, een stukje uit het tafelblad. Het zal niet de eerste keer zijn. Als moeder van een zeer actieve jonge dochter moet je dan soms ook maar wat water bij de wijn doen. Niet door de tafel te bedekken met een heel bont tafelkleed hoor. Want nee, dat is absoluut niet mijn idee van gezelligheid. Maar ik heb een doorzichtig tafelzeil nu op tafel liggen en dat werkt prima. Natuurlijk haalt zo’n tafelzeil wel enigszins die strakheid die ik graag in mijn keuken zie, wat weg. Maar mijn tafel blijft wel netjes! Sinds ik het transparante zeil op tafel heb liggen, en dat is toch al gauw zo’n 2 maanden, is er nog geen nieuw oneffenheidje op het tafelblad bijgekomen. En omdat het zeil transparant is, kun je toch die mooi hoogglans er door heen zien. Wie weet wordt mijn dochtertje straks wel iets rustiger en kan ik het weer eens proberen zonder kleedje. Maar vooralsnog blijft deze er nog even op liggen! Veel te duur om elk jaar een nieuwe tafel aan te schaffen!!!