Directorio Web
Image default
Health

Werkt Hypnose Voor Depressie? Hypnotherapie als Hulp Voor Stress en Angst

Het is begrijpelijk dat hypnose één van de meest onbegrepen studievelden is, hoewel het nog steeds één van de oudste vormen van psychotherapie is, vooral in de Westerse wereld. De vraag is dus: werkt hypnose voor depressie? Het is nog steeds discutabel, zelfs onder medische experten, maar ik weet dat het werkt, hoewel het niet voor iedereen effectief zal zijn.

Terwijl meditatie een gereedschap kan zijn om angst en depressie te verminderen, is er ook een andere effectieve methode, hypnose – of hypnotherapie voor stress en angst. Door hypnose kun je gemakkelijk depressie en angst weer onder controle krijgen. 

Dit wordt bereikt door intense concentratie- en ontspanningstechnieken te gebruiken, waarbij een bewustzijnstoestand gecreëerd wordt, die een “trance” wordt genoemd, een soort gehypnotiseerde slaap. Met de hulp van een opgeleide hypnotherapeut (hypnotherapie angst expert), kun je dieper mediteren en je aandacht richten op specifieke gedachtes en taken. Elk activiteit om je heen wordt tijdelijk van je bewustzijn afgesloten. 

Je geest is gefocust op positieve mentale beelden door hypnose technieken, maar je moet ten eerste vertrouwen hebben in wat je gaat doen en in de therapeut, om dat volledig je geest te concentreren door ontspanning en inbeelding.

Wanneer je volledig geconcentreerd bent of jezelf hypnotiseert op een bepaald ding, zul je alle afleidingen uit de weg ruimen. Dit geldt ook voor hypnotherapie voor stress, angst en depressie. Je geest zal open staan voor verschillende behandelingssuggesties terwijl je gehypnotiseerd wordt. Hier krijg je geleidelijk aan toegang tot het behandelingsproces.

Dit proces kan ook heel effectief werken wanneer je het combineert met cognitieve gedragstherapie (één van de meest voorkomende behandelingsmethode voor klinische depressie). Het zal patiënten helpen om angst en depressie te reduceren. Daardoor kunnen ze hun aandacht concentreren, ontspannen, en toegang krijgen tot oplossingen, en de nuttige suggesties opvolgen die aangeraden worden.

Vele studies hebben recentelijk aangetoond dat hypnose bij het verlagen van bloeddruk en angstniveaus kan helpen. Dit wordt voor een chirurgische ingreep gedaan. Het helpt de patiënt ook om sneller te herstellen en complicaties zoals misselijkheid en overgeven tegen te gaan.

Patiënten die nerveus zijn om onder het mes te gaan worden geadviseerd om dit proces te doorlopen. Hun angstniveau kan tot wel 60% verlaagd worden. Hoewel er geen medisch bewijs is om hypnose als een behandeling voor depressie te gebruiken, heeft het enkele mensen geholpen die depressief zijn of een angstige gemoedstoestand hebben.

Deze suggestieve therapie wordt ook effectief toegepast in de behandeling van pijn, fobieën, angsten, stress, depressie en nervositeit, posttraumatische angst, verlies en rouw, slaapstoringen, etc. 

https://www.depsycholoog.nl/gouda/