Directorio Web
Image default
Tourism

Vragen aangaande een ballonvaart of ballonvaren

C-Air organiseert jouw ballonvaart vanuit jouw zelfgekozen regio, iedere regio heeft uiteraard zijn charmes. Wij merken zelf dat er veel mensen met vragen zitten aangaande ballonvaren. Hieronder vinden we de antwoorden op de meest voorkomende vragen.

Heb jij ook interesse om een ballonvaart te boeken? Neem dan even vrijblijvend met ons contact op, wij organiseren voor jouw de ballonvaart op maat.

Met hoeveel mensen zit ik in een luchtballon tijdens het ballonvaren?

Dit hangt allemaal af van het type luchtballonvaart dat je geboekt hebt. Wij hebben 2 soorten vaarten, namelijk de privé ballonvaart en de ballonvluchten in groep. Het aantal mensen tijdens het ballonvaren hangt uiteraard ook af van de grote van de luchtballon manden. Wij hebben verschillende variaties in ballonmanden. Hier kan je even een opsomming terugvinden van de verschillende ballonmanden: 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 18 personen.

Wat is de minimum leeftijd om een ballonvlucht in te plannen?

Op een ballonvlucht staat geen minimum leeftijd. Als je je kinderen wilt meenemen is dit uiteraard mogelijk. De hoogte van de ballonmanden zijn tussen 1 m 15 en 1 m 30. Het is natuurlijk fijn dat je kindje over de mand heen kan kijken. Wij hebben zelf al kindjes meegenomen van 3 jaar.

Is het koud tijdens een ballonvaart?

Nee, veel mensen denken dat het zeer koud is tijdens een ballonvaart, maar niets is minder waar. Tijdens een vlucht varen we met de wind mee. Dit zorg ervoor dat we geen wind voelen in de luchtballon mand. Bovendien zorgt de brander voor een aangename temperatuur tijdens de ballonvaart. Ik raad onze passagiers altijd aan om zeker niet in warme kledij te gaan ballonvaren. Een extra jas of sjaal meenemen is dus zeker niet nodig.

Wanneer gaat een ballonvlucht door?

Een ballonvlucht gaat altijd in de ochtend of in de avond door, de dag van de ballonvaart kijken wij naar de weersverwachtingen. Afhankelijk van de actuele omstandigheden beslist onze piloot om de ballonvaart al dan niet te laten doorgaan. Het weer is één van de belangrijkste factoren tijdens een ballonvlucht. De wind moet binnen de limieten zijn, er mag geen onweer voorspeld zijn.

In welke regio kan ik ballonvaarten boeken?

C-Air doet aan ballonvaarten in heel België. De meest gekozen locaties zijn: ballonvaart GentSint-Niklaas, Antwerpen en Oudenaarde.

Natuurlijk worden er ook in nog andere regio’s gevaren, als dit mogelijk is met het luchtruim,  wij mogen bijvoorbeeld rond de luchthaven van Brussel, Chaleroi en Kleine Brogel geen ballonvaarten uitvoeren. Heb je zelf ook een regio waar je wat vragen over hebt? Neem even contact met ons op.

https://www.cair-ballonvaart.be