Directorio Web
Image default
Home and Garden

Veiligheidscilinders: de soorten

Veiligheidscilinders zijn cilinders die een speciaal keurmerk hebben gekregen. Er zijn verschillende classificaties waarin de cilinders geplaatst kunnen worden. Aan de hand van het keurmerk kun je de inbraakpreventie en veiligheid van de cilinder bepalen.

Er zijn diverse soorten veiligheidscilinders die zijn gecontroleerd door SKG, de Stichting Keurmerk Gevelelementen. Deze stichting controleert cilinders en kijkt of ze voldoen aan de Nederlandse norm voor sterkte en duurzaamheid.

Aan de hand van deze controle krijgen de cilinders een aantal sterren. Wanneer jij een veiligheidscilinder gaat kopen kun je uit de verschillende sterrenclassificaties kiezen.

SK2 en SK3

Wanneer je op zoek gaat naar een veiligheidscilinder, kun je vooral kiezen uit het SK2 en SK3 keurmerk. Ten eerste is er de SK2 classificatie, wat dus betekent dat de veiligheidscilinder twee sterren heeft gekregen. Waar staan die twee sterren dan precies voor en waarin zit hem het verschil met drie sterren?

Het ligt vooral aan het aantal sluitingen en de extra beveiliging. Een SK2 beveiliging heeft tegenwoordig vaak een geharde cilinder, om de inbraak met enkele minuten te rekken. Een SK3 beveiliging heeft vaak een kerntrekbeveiliging, wat het nog moeilijker maakt om snel in te breken.

Regelmatige controle

Het wordt dan ook vaak aangeraden om een cilinder met drie sterren te kiezen. Daar betaal je wel meer voor dan voor een SK2 veiligheidscilinder. De producten die dit keurmerk hebben ontvangen, worden regelmatig opnieuw getest om er zeker van te zijn dat het inbraakwerend blijft werken.

Zo wordt er ook ingespeeld op mogelijk nieuwe inbraaktactieken van inbrekers.