Directorio Web
Image default
Business

Omtovering van je dak

 

Misschien leef je al jaren onder een dak welke belegd is met dakpannen. Wanneer deze eindelijk aan vervanging toe zijn, is het wellicht een idee om eens na te denken over een andere vorm van dakbedekking, zoals riet.  Zo’n soort dak geeft je huis een warme, robuuste en frisse uitstraling. Deze dakbedekking zien we steeds vaker terug en is dus zeker iets om te overwegen. 

 

Rieten daken kun je het beste laten plaatsen door gespecialiseerde rietdekkers. Deze rietdekkers zorgen ervoor dat jouw dak er perfect bij ligt wanneer ze klaar zijn. De natuurlijke materialen passen ook nog eens perfect bij de huidige trend omtrent het milieubewust leven. 

 

Toch vragen veel mensen zich nog steeds dingen af over de kosten rieten kap. Dat is namelijk iets waar nog niet veel mensen het precieze vanaf weten. Dat is best logisch want het is lastig om hier een lijn in te trekken. De kosten van een rieten dak zijn namelijk afhankelijk van een heleboel verschillende factoren. Enkele van de factoren die hierbij meespelen zijn het soort riet dat je gebruikt voor je dak, het dak waar het riet op moet komen te liggen en nog eventuele verdere restauraties die plaats moeten vinden. 

 

Tegenwoordig zorgt een rieten dak gelukkig niet meer voor extra brandgevaar, dat was vroeger wel anders. Bovendien is het ook nog mogelijk om een bliksemafleider te plaatsen. Dit is een stalen constructie welke ter preventie op het tak geplaatst kan worden. Bovendien is het zelfs mogelijk om sproeiers op het dak te plaatsen welke in geval van brand het vuur kunnen blussen. Op deze manier ben je goed beschermd en kun je met een gerust hart onder je rieten dak slapen. Wanneer zo’n dak goed onderhoud krijgt kan het wel dertig jaar mee gaan.  Let er dan op dat zich geen vogels nestelen in je dak en dat je het mos goed wegpoetst.