Directorio Web
Image default
Internet

Jou eigen website; wat zijn de mogelijkheden?

Eenmaal in de startblokken om jou gloednieuwe website op te starten? Lees dan eerst dit stuk over het zogenaamde ‘Shared website hosting’ en leer over een van de mogelijkheden om van start te gaan. Zo zijn er verschillende constructies mogelijk; elk met zijn of haar voor- en nadelen. Zo is Shared website hosting er één van de constructies die je toe kunt passen.

Delen met anderen en geld besparen

Shared website hosting is een zogenaamd ‘pakket’ – een manier waarop je jou website op kunt bouwen en met anderen als het ware kunt delen. De naam zegt het eigenlijk al (‘Shared’). De server waarop je jou website lanceert deel je als het ware met mede-eigenaren. Dit wil overigens niet zeggen dat je het eigenschap van jou, persoonlijke, zakelijke of commerciële website uit handen geeft.

Dit betekent slechts dat de server waarop deze website staat niet enkel van jou is. Zo wordt de totale capaciteit van de server verdeeld over verschillende websites. Een van de voordelen is dan dus ook dat het maken en behouden van jou website op deze manier goedkoper is dan wanneer je bezit over een volledige server.

Voordelen

Website-houders kiezen veelal voor het zogenaamde Shared website hosting door de financiële voordelen maar er zijn ook nog andere facetten die deze structuur erg aantrekkelijk maken. Zo zal jou website te allen tijde online en beschikbaar zijn en bestaat het risico van een fout op de server, waardoor bezoekers jou website niet kunnen zien, dus vrijwel niet.

Ook is er door jou geen onderhoud nodig – buiten de gewenste aanpassingen op jou eigen website uiteraard. Mocht je veel ruimte nodig hebben let er dan wel op dat de opslag die je kunt benutten bij Shared website hosting kleiner is aangezien je de totale capaciteit van de server moet delen.  

https://www.swx.be