Directorio Web
Image default
Business

Het waarom van foute kersttruien

Wij kennen christmas sweaters vooral als die lelijke kersttruien de we vaak terug zien komen in de amerikaanse media. Waarom we er zo van houden is best lastig te verklaren. Van oorsprong zijn het die lelijke truien met een kerst thema die grootmoeders voor ons maakten en met kerst cadeau gaven. Maar waarom zijn ze dan zo populair? Twee amerikaanse iconen droegen de foute truien in hun bekende werken. Namelijk Bill Cosby in ‘The Cosbies’ en Chevy Chase in ‘National Lampoon’s Christmas Vacation’. Zij hebben de foute kersttruien sociaal acceptabel en zelfs populair gemaakt. Sinds die tijd is de trend meerdere malen weggezakt en weer teruggekomen. Maar sinds 2010 is de trend elk jaar teruggekomen. Bekende televisie persona’s als Jimmy Fallon doen eraan mee en nemen zetten zo de toon voor de rest van de Verenigde Staten en de wereld. Maar waarom vinden we ze keer op keer toch weer zo leuk?

 

Een grote rol voor deze populariteit is het gevoel van nostalgie dat het met zich mee brengt. In de tijd dat je vroeg moest gaan slapen, zodat de kerstman ‘s nachts cadeautjes onder de kerstboom kon zetten. Die cadeautjes bevatten alles wat je het hele jaar al wilde en ook zo een kersttrui. Die trui droeg je vervolgens de rest van de dag. Door nu weer zo’n kersttrui te dragen, krijg je het gevoel van toen weer een klein beetje terug.

 

Maar als ze zo lelijk zijn, waarom vinden we ze alsnog zo leuk? Het hele jaar doen we allemaal ons uiterste best om mee te gaan met de mode trends of om op zijn minst niet te veel buiten de boot te vallen. We willen geaccepteerd worden door de maatschappij en de mensen om ons heen. Een foute kersttrui valt daar helemaal buiten en dat is nou juist wat het zo leuk maakt. We genieten allemaal enorm van hoe heerlijk fout onze kersttruien zijn.

 

http://www.uglyxmas.be/